onze visie op

Duurzaamheid

Als grondstof voor onze gevels en timmerwerk dienen vaak houtproducten. Ons bewustzijn op het gebied van de eindigheid van grondstoffen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Het is voor ons erg belangrijk om een gezonde en goede werkomgeving te creëren voor de mensen die voor ons werken. Daarnaast is het voor ons erg willen wij dat iedereen die in de toelevering van de materialen, voor onze producten, werkt een eerlijk inkomen krijgt om in het levensonderhoud te voorzien.

Om bovenstaande redenen hebben wij besloten om tot FSC® en PEFC™ certificering van onze onderneming over te gaan.

bos Eskrabouw

Het is ons beleid om onze opdrachtgevers en leveranciers, daar waar mogelijk, te overtuigen van de noodzaak om te kiezen voor FSC® en PEFC™ gecertificeerde bouwproducten. Dit voorziet een ieder in onze branche van stam tot en met eindproduct van een zeker bestaan dat veel duurzamer zal zijn dan wanneer wij hiervoor niet kiezen. Wij moedigen een ieder aan die dit leest deze wijze van denken en doen over te nemen en te delen met zoveel mogelijk relevante betrokkenen in de bouwketen, zodat FSC® en PEFC™ zo spoedig mogelijk de standaard wordt als het gaat om hout gerelateerde bouwproducten.

Het komt voor dat wij voor een gevel een ongunstige zaagindeling krijgen van een project. Wij zoeken altijd naar mogelijkheden om een maximaal netto rendement uit de grondstoffen te behalen, zodat voor het project zo min mogelijk grondstoffen aangesproken hoeven te worden. Hiermee besparen wij verbruik van grondstoffen maar ook geld voor onze opdrachtgever. Ook dit hoort wat ons betreft bij duurzaamheid in ons werk.